Om oss

I den vackra trästaden Hjo vid Vätterns strand ligger Tvålfabriken.

Med den gamla kurorten som inspirationskälla tillverkar vi handgjorda tvålar, cerat, badsalt, skäggprodukter med mera.

Naturliga, ekologiska råvaror och att det ska kännas skönt på huden är viktigt för oss. Om det också är viktigt för dig ska du prova våra produkter – du kommer inte att ångra dig!

Våra produkter är inte testade på djur – men väl på våra nära och kära!

Handgjord tvål

Med omtanke om kropp och miljö tillverkar vi handgjord tvål av naturliga ekologiska råvaror. Rapsoljan är KRAV-odlad och pressas i Skeby utanför Lidköping och vi använder enbart äkta eteriska oljor som doftsättning. Tvålarna är härligt gula av rapsoljan eftersom vi inte tillsätter några färgämnen. Varför tillsätta något som inte behövs? Huden är kroppens största organ så ta hand om den väl, utsätt den inte för alla de tillsatser som finns i industriellt tillverkade produkter. Prova en handgjord tvål idag!

Cerat

Våra  läppcerat smörjer läpparna och håller dem återfuktade, utan att en blir ”beroende”. Våra cerat innehåller naturliga ekologiska oljor och fetter och kommer i papphylsor i två olika storlekar.

Raktvål

En raktvål ska löddra rikligt, ge bra glid för hyveln och dofta gott. Precis så är det med vår raktvål! Även den är baserad på KRAV-odlad rapsolja och har berikats med ricinolja, lera och eteriska oljor.

Skäggbalsam

Vill du få lite form och fason på skägget? Vårt skäggbalsam innehåller naturliga och ekologiska oljor utvalda för sina välgörande egenskaper. Och doftar ljuvligt!

Badsalt

Badsalt – Himalayasalt som är rikt på mineraler och rengör huden på djupet. Det sägs även kunna dra ut gifter genom omvänd osmos och hjälper huden att göra sig av med döda hudceller. Lite torkade lavendelblommor gör att det känns lyxigt, och några droppar eterisk olja för den underbara doften. Om du vill kan du själv tillsätta några droppar av en bra matolja för att att bli riktigt mjuk o go.

Doftljus – Sojavaxljus

Att göra våra doftljus av sojavax är en självklarhet då just sojavax inte påverkar människa eller miljö negativt på samma sätt som stearin eller paraffin. Så, 100% sojavax och äkta eteriska oljor är allt de innehåller. Att de kommer i fina glasburkar som går att återanvända är en bonus!

Keramik

De som älskar våra tvålar lika mycket som vi gör vet att man behöver ett bra tvålfat, och nu har vi äntligen våra egna! Faten är utformade särskilt efter våra tvålar med ordentlig avrinning som ser till att tvålen får ligga torrt vilket maximerar tvålens livslängd. Vi har också andra vackra bruksföremål tillverkade i stengods – handtillverkade i Hjo av vår duktiga keramiker KlaraLouisa!

Butiken

Det är inte för inte vi har ”I Love Hjo” som slogan i vår vackra stad. Du hittar vår butik på Hamngatan 4 granne med flera andra mysiga butiker och caféer. Butiken har vi fyllt med saker vi själva älskar och är därför en salig blandning av inredning, bruksföremål och städartiklar. Vi bland annat produkter från Iris Hantverk, Lovely Linen, Sufraco, Grunne Produktion, Bosign, Madam Stolz och Humble Brush.

Öppettider under hösten:
Onsdag – torsdag 13 – 17
Lördag 10 – 1
4

Butiken är också öppen vid lite udda tider när vi är här och producerar. I så fall är flaggan uppe och dörren olåst. Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer vad gäller hygien. Får du akut behov av våra produkter kan du alltid kontakta oss på mejl eller via sociala medier.

Webshop

Du kan självklart också handla i vår webshop – den är alltid öppen! Bor du i Hjo kan du handla i webshopen och välja att hämta i butiken.

Hjo

Har du aldrig varit i Hjo? Med våra tvålar kan du ta en rundtur i Stadsparken som var hjärtat för kurorten. Tvålarna har fått namn efter de vackra villorna och andra platser som hade anknytning till Hjo Vattenkuranstalt.

Illustration: Christina Jonsson